Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/domains/csumiautomoso.hu/web/webroot/blog.php on line 9
Csumi Autómosó - BLOG
menzerna

Alvázmosás


A téli időszak végén kifejezetten érdemes, sőt szükséges, hogy az autónknak ne csak a látható felületeit, hanem az alvázát is letakaríttassunk. Ez azért is fontos, hiszen ha nedves az út, akkor könnyedén bepiszkolódik a motor, a sózott utak pedig károsodást is okozhatnak, kimarhatják a motort, amit valljuk be, nem érdemes megkockáztatni. Így az autónk alváz mosásáról nem ajánlatos megfeledkezni.

Ha autómosóba visszük az autónkat, akkor mindenképpen figyeljük oda arra, hogy az adott autómosóban van-e akna vagy pedig felemelik-e egy emelő segítségével, hiszen csak ezekben az esetekben tudják alaposan megtisztítani a szennyeződésektől. Illetve alvázmosásnál szintén lényeges szerepet játszik, hogy nagynyomású borotvával mossák-e az autót, ugyanis amennyiben nem, akkor nem tudnak tökéletes munkát végezni. Ezek okok miatt sem érdemes a véletlenre bízni, hogy melyik autómosót válasszunk autónk tisztán tartására.

Polírozás


Nem is gondolnánk, hogy mennyit számít a polírozás, ugyanis utána olyan, mintha autónk éveket fiatalodott volna. A külsején lévő karcok és hologram eltűnik, az UV sugarak hatására lemattult felület pedig régi fényében tündököl.

A hologramos felületre egy kiváló példa látható a képen.

A polírozás után autónk szebb lesz mint valaha, az értékén akár több százezer forintot is emelhet, ha nem csak belül, hanem kívül is ragyog.

A polírozás folyamata több részből áll, a szakemberek alaposan, több órán keresztül dolgoznak azon, hogy autónk csillogjon.

Először erős vegyszerekkel megtisztítják a kocsi felületét a szennyeződésektől, az esetleges gyantától, illetve kátránytól megszabadítják, majd állapotától függően különböző anyagok segítségével, valamint polírgéppel lepolírozzák. Ezután a védelem érdekében lewaxolják, hogy az eredmény szembetűnő és tartós legyen.

A polírozás az autómosóban időigényes folyamat, hiszen a tökéletes munka több órát vesz igénybe, így számítsunk arra, hogy az autónkat néhány órára nélkülöznünk kell. A hiedelmekkel ellentétben a polírozás nem évszak függő folyamat, hiszen egy jó műhelyben télen is tökéletes eredmény érhető el.

Waxolás


Az igényes autótulajdonosok minden bizonnyal jól tudják, hogy gépjárművüket két-három havonta érdemes waxoltatni, hogy külső fényét és csillogását megőrizze. Arról nem is beszélve, hogy ha rendszeresen lewaxolják az autójukat, akkor az autó egy védőréteget vesz fel, amely nem csak a szennyeződésektől, hanem a környezeti hatásoktól is megóvja. Így ha autónk fényét és szépségét tovább szeretnénk megőrizni, akkor érdemes időt és pénzt szánni arra, hogy két-három havonta elvisszük autómosóba, ahol a hozzáértő szakemberek leápolják az autót.

A waxot kézzel vagy géppel viszik fel, majd betartják a kiszabott száradási időt, amely az eredmény érdekében fontos szerepet játszik. Miután megfelelően megszáradt, egy mikroszálas kendővel áttörlik, így foltmentes és ragyogó lesz az autó. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy több helyen akció címszó alatt wax helyett viaszt adnak, amely közel sem olyan tartós és eredményes. Amennyiben odafigyelünk, rájöhetünk, hogy melyikkel ápolják kocsinkat. Például onnan is megtudhatjuk, hogy wax-szal vagy viasszal van dolgunk, hogy milyen módszerrel viszik fel a szert, ugyanis míg előbbit kézzel vagy géppel viszik fel, addig utóbbit ráfújják a felületre. A másik lényeges különbség pedig az, hogy a wax tartósabb, több mosást és környezeti hatást kibír, így mindenképpen jobban járunk, ha ezt az eljárást választjuk. A viaszt a waxolást mellé és nem helyett ajánlott inkább kérni, ugyanis így extra védelemmel vértezzük fel autónkat.
Telefon: +36 20 499 5800
E-mail: info@csumiautomoso.hu

7 végzetes hiba, amit az autód táján elkövethetsz.

1. Otthon csiszatolod az autódat tisztára: a fürdőszobából elcsent kefével, a konyhából ellopott mosogatószerrel - nem zavar, hogy a homokos locsolótömlővel közben a fényezést karcolod?!

2. A csodálatos bőr-kárpitot barátod tanácsára vazelinnel kenegeted, aztán egy blogot olvasva áttérsz a niveára. Csodálod, hogy az asszony toporzékol a vadiúj zara szoknyája miatt, amin hatalmas zsíros pacni éktelenkedik?!

3. Nekiesel az alváz lemosásának a nagynyomású mosóddal: a gép beszorul a kocsi alá, a mama üvölt, mert a mocskos lé befolyik a kis zöldségeskertjébe, és a kocsid túloldalán lespricceled a frissen kikeményített alsószoknyát… ez nem túl jó előjel a forma 1-es hétvégéhez…

4. Keresel valami jó kis fényesítő szert a fürdőben: jó lesz az a műszerfalra! Olyan fényes lesz, hogy a legyek korcsolyázhatnak rajta, és menet közben szépen elvakít. (Így legalább nem látod, hogy amikor a kormány kisiklik a kezedből, minek mész neki...)

5. Kicipeled a porszívót a lakásból, amiért nem fog senki megdicsérni, mert tovább tart majd lepucolni róla a sarat meg a gégecső recéből kiszedegetni a homokot. Ráadásul beszippantja az ülés alatt alvó kismackót, amit fél óra alatt bányászol ki a csőkanyarból...

6. Minek mossad le az autót, ha úgyis koszos lesz?! Meg a kezed is, amikor éppen a rendszámtáblát szereled le az út szélén a főtörzs felügyeletével és utasítására...

7. Nem mész be a Csumi Autómosóba, és így sosem tudod meg, milyen egy igazán tiszta és megszépült autó érzése.

Még Ő is a Csumiba jár!


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/domains/csumiautomoso.hu/web/webroot/counter.php on line 6
Ön a 72307. látogatónk